بدون شک وقتی نام سری X شرکت ایسوس می آید همه به یاد لپ تاپ های متنوع این شرکت که مخصوص کارهای مولتی مدیا هستند می افتند و سری جدید این محصولات تحت عنوان ASUS X541 روانه بازار شده است. البته این محصول در گذشته نیز وجود داشته اما در سری جدید از کارت گرافیک قدرتمند تر و پردازنده های سریع تر بهره برده است . از مهم ترین خصوصیات این مدل می توان به بلندگوهای استریو داخلی مدل W با تکنولوژی Sonic Master، پشتیبانی از فرمانهای چند لمسی برای تاچ پد، باتری لیتیوم-یون با ظرفیت 36 واتساعت، نسبت تصویر 16:9، بهره بردن از پنل TFT و روکش براق اشاره کرد.
بدون شک نام سری X برای همه ی کاربران حرفه ای، نیمه حرفه ای و معمولی آشنا می باشد و همه با ماهیت آن آشنایی دارند. این سری از لپ تاپ های شرکت ایسوس به دلیل قیمت بسیار مناسب و به نوعی اقتصادی، از محبوبیت بسیار بالایی برخوردار هستند و همین محبوبیت باعث خرید و فروش بالای این لپ تاپ ها در بازار نیز شده است. شرکت ایسوس در طراحی و تعبیه این دستگاه ها از پلاستیک به جای فلز بهره برده و همین امر یکی از دلایل کاهش قیمت آن می باشد.
شرکت ایسوس هر ساله نسل جدیدی از لپ تاپ های ASUS X541 را به بازار معرفی می کند که طراحی و کیفیت بدنه ی آن ثابت می باشد ولی از لحاظ مشخصاتی با یکدیگر متفاوت هستند و همین موضوع باعث تغییر قیمت در لپ تاپ ایسوس می شود.گفتنی است، تمامی مدل های X541 از صفحه نمایش های 15.6 اینچی بهره می برند و شما تصاویری استاندارد و ایده ال را در اختیار خواهد داشت. در ادامه با نقد و بررسی کامل لپ تاچ جدید ایسوس با کیمیا آنلاین همراه باشید:
در بخش اول به سراغ پورت و اتصالات این دستگاه می رویم که بدون شک می تواند یک کاربر را راضی نگه دارد. در مدل جدید ASUS هم شاهد پورت USB3.0 و هم شاهد پورت کارآمد USB2.0 هستیم که نمره ی قبولی دریافت می کند. در ادامه به درایو نوری می رسیم که در بسیاری از دستگاه های جدید حذف شده می باشد اما ایسوس در مدل جدید خود نیز این دستگاه را حفظ کرده و قیمت رقابتی آن نیز پایدار باقی مانده است. پورت شبکه و خروجیهای تصویر VGA و HDMI هم از دیگر درگاههای ایسوس X541 هستند.البته ایسوس یک گام جلوتر از سایرین برداشته و در بعضی از مدل های این سری، از پورت کاربردی USB Type-C هم استفاده کرده تا محصول جدید ایسوس نمره ی قبولی را در بالاترین استاندارد ممکن دریافت کند.
همانطور که در قسمت اول اعلام کردیم، بدنه ی مدل های سری X ایسوس همگی از پلاستیک ساخته شده و این موضوع تاثیر بسیار زیادی بر روی قیمت آن و در واقع قیت رقابتی آن داشته است. استفاده از پلاستیک در این مدل نه تنها باعث افت کیفیت نشده، بلکه ظاهر زیبایی را رقم زده و مقاومت نسبتا مناسبی در برابر جذب اثر انگشت و چربی دست دارد.شاید در نگاه اول پلاستیکی بودن بدنه ی آن یک نقطه ضعف به حساب بیاید ولی شما اگر با دست فشاری را به قسمت های مختلف آن وارد کنید، با مقاومت مناسبی رو به رو خواهید شد و این فشار باعث فرورفتگی نخواهد شد. دستگاه های ساخته شده توسط ASUS وزنی در حدود 2 تا 2.2 کیلوگرم دارند که این موضوع یک نقطه ی قوت دیگر برای آنها به حساب می آید.
ایسوس در تمامی مدل های سری X از کیبورد جزیره ای بهره برده و استفاده از این مدل کیبوردها، باعث چینش مناسب و استاندارد کلیدها از یکدیگر هستند و این موضوع سبب می شود تا خطاهای تایپی به کمترین حد خود برسند و البته از لحاظ ارگونومی نیز در وضعیت مناسبی قرار خواهند گرفت. سایز کلیدها نیز در اندازه ی بسیار مناسبی قرار دارد و شما در موقع تایپ کردن، حس بسیار خوبی خواهید داشت و از آن لذت می برید. البته ایسوس در این مدل نقش بسیار مهمی را به کلیدهای F1 تا F12 سپرده و آنها در نقش ثانویه ایفای عمل می کنند و شما با استفاده از آنها می توانید به راحتی روشنایی نمایشگر و صدای بلندگوها را کم و زیاد و تاچپد را فعال و حتی غیر فعال کنید. البته این مدل از لپ تاپ های ایسوس فاقد نور پس زمینه می باشد که با توجه به قیمت لپ تاپ بسیار منطقی و عادی به نظر می رسد.
در ادامه به تاچ پد لپ تاپ جدید ASUS می رسیم که با طراحی بزرگ البته مستحکم، همه را شگفت زده کرده و البته کلیدهای همسطح که با یک خط عمودی از هم جدا شدهاند که این موضوع از لحاظ زیبایی، جلوه ی خاصی به X541 بخشیده است. از دیگر ویژگی های این تاچ پد که باعث بالاتر رفتن کیفیت آن شده است را می توان حساسیت بالا، سطح صاف و صیقلی و البته پشتیبانی از فرمان های چند لمسی نیز اشاره کرد.
ایسوس در صفحه نمایش سری X از دو مدل HD با کیفیت استاندارد و FULL HD با کیفیت 1920x1080 بهره برده که بسته به نوع صفحه نمایش، قیمت آن نیز تغییر پیدا می کند. فن آوری استفاده شده در ساخت این صفحه نمایش ها TN می باشد که امروزه در تمامی لپ تاپ های متوسط بازار دیده می شود. از نقاط ضعف این صحفه نمایش می توان به دید محدود، و عدم توانایی نمایش کامل طیف های رنگی اشاره کرد. البته نباید فراموش کرد که در تمامی لپ تاپ های متوسط و میان رده، همگی از همین نوع صفحه نمایش استفاده شده و این موضوع را نمی توان به صورت حتمی نقطه ضعف X541 برشمرد.استفاده از این مدل صفحه نمایش کمک فراوانی کرده که X541 قیمت مناسبی داشته باشد.در ضمن، ماتبودن یکی دیگر از مزیتهای نمایشگر این لپتاپها بهحساب میآید که در فضای بیرون و نور نسبتا زیاد، کارکردن با سری X را راحت میکند.
در ادامه ی نقد و بررسی ASUS X541 ایسوس به قسمت حساس و تعیین کننده ی سخت افزار می رسیم. شرکت ایسوس در تمامی مدل های این سری از پردازنده های کم مصرف و البته ولتاژ پایین شرکت اینتل بهره برده و تنوع بسیار بالا در میان مشخصات داخلی باعث شده تا کاربران بر اساس نیاز و نوع استفاده ی خود بتوانند لپ تاپ ایسوس مورد نظر خود را انتخاب و خریداری نمایند. در صورتی که شما نیازمند کارهای سنگین و حرفه ای هستید، ایسوس برای شماره پردازنده های Core i7 و Core i5 را فراهم کرده تا بتوانید lAPTOP مورد نظر خودتان را با این پردازنده ها خریداری نمایید ولی در صورتی که این سرعت برای شما بیش از نیاز می باشد، می توانید پردازنده های Core i3 و حتی Pentium را برگزینید. ایسوس حتی به فکر کاربران معمولی نیز بوده و یک سری از دستگاه های X541 را با پردازنده های Celeron طراحی کرده تا به این صورت نیازمند تمامی کاربران در هر سطح و هر نیازی باشد.
در نگاه کلی، کارکردن با نرم افزارهای افیس، گشت و گذار در اینترنت و گوش دادن به موسیقی در رده ی کاربری های معمولی به حساب می آید ولی انجام کارهای محاسباتی، ویرایش فیلم و عکس و ویدئو، برنامه نویسی و انجام بازی های روز دنیا نیز در رده ی کاربری های پیشرفته و حرفه ای به حساب می آیند.
ایسوس در طراحی لپ تاپ جدید خود از دو نوع کارت گرافیک بهره برده است، نوع اول کارت های گرافیک قدرتمند که دارای حافظه اختصاصی پردازنده گرافیکی می باشد و شما می توانید با انتخاب این مدل از کارت های گرافیک، نیازهای گرافیکی و بازی های خود را به راحتی انجام دهید ولی در صورتی که نیاز به کارهای گرافیکی نیمه حرفه ای و حرفه ای ندارید، ایسوس به فکر شما نیز بوده و از کارت های گرافیک اینتل که فاقد قدرت و توان واقعی هستند بهره برده است. قابلیتهای پردازندهی گرافیکی مجتمع در تراشههای اینتلی چندان متنوع نیست و شاید با کارت گرافیکهای انویدیا و AMD قابل قیاس نباشد اما گاهی قابلیتهای ساده، بسیار مفید واقع میشود.
نقاط قوت |
نقاط ضعف |
قیمت مناسب
ارزش خرید بالا در مقایسه با مدل های مشابه
بدنهی سبک در مقایسه با لپتاپهای مشابه
درگاههای کامل
یک درگاه USB Type-C
باتری کارآمد
کلید Function
|
زاویهی دید محدود صفحه نمایش
بدنه از جنس پلاستیک |